Despre Ciprian Homm

Bună, sunt Ciprian Homm iar  domeniul meu de expertiză este  comunicarea autentică bazată bazată pe decriptarea circuitelor hormonale.

Întrebarea cu care ar trebui să rămăi după această lectură este : cum pot afla CINE SUNT eu chiar dacă citesc o prezentare a unui necunoscut. 

Cu alte cuvinte ce afli despre tine dacă citești descrierile romanțate ale trecutului meu. Asta te poate ajuta în vreun fel. Aș putea spune că „m-a terminat” Facultatea de Chimie pentru că mi-am pierdut o parte din pasiunea pentru științele exacte după anul doi de facultate. Apoi a fost bine că nu m-am angajat ca profesor fiindcă în București e complicat să trăiești mai mult din meditații decât din salariu. Dar apoi am ales cariera jurnalistică și am întâlnit foarte mulți oameni lucrând în televiziune iar mai apoi în cinematografie. Și de aici am evoluat spre cariera de trainer și coach pentru că aveam perioade lungi cu mult timp la dispoziție. Sunt autodidact pentru că curiozitatea nu m-a părăsit niciodată. Când sunt întrebat ce fac răspund simplu : OPTIMIZEZ oameni. Adică cum ?

Le spun o poveste și ei devin mai OPTIM-iști. Și asta pentru că unul din scopurile întâlniri cu mine e și acela ca tu să deveni mai puțin pesimist dar mai ales să-ți înțelegi viața dintr-o cu totul altă perspectivă.

Mă exprim acum din perspectiva ta. Și pentru că nu te cunosc cu adevărat o să facem un soi de test. Vor urma 4 descrieri și aș vrea să alegi una dintre ele care rezonează cu felul tău de a fi.

1.      Sunt o persoană curioasă care explorează continuu noi oportunități pentru a reuși în viață.

2.      Învăț mult și depun efort considerabil pentru a putea reuși fiindcă marile rezultate se obțin doar perseverând.

3.      În viață a trebuit să fiu pragmatic, să nu mă las pradă sentimentelor pentru a putea mișca lucrurile. Fără rațiune nu poți avansa în carieră.

4.      Când vine vorba de oameni simt că îi pot ajuta și doar ascultându-i. Sunt lucruri dincolo de percepția noastră de zi cu zi care ne conectează și ne bucură fără să știm.

Deja am trecut de 300 de cuvinte și îți pierzi răbdarea. Concluzionez : nu contează cine ești și cum te definești ci cât ești de capabil să relaționezi cu cei din jur. Pentru că trăim într-o junglă socială. Majoritatea testelor îți descriu cine ești dar asta nu te prea ajută. Nu prea îți spune nimeni că dacă ești coleric ca și tatăl tău la 18 ani îți vine să pleci de acasă. Sau că dacă ai un frate bleg pe care îți vine să îl iei la palme îți este bine să-l judeci și să îl desconsideri pentru că nu va reuși în viață.

Hai să închei acest mic capitol prin lămurirea testului propus: 

– Dacă fraza 1 ți se pare ok pentru tine atunci ori ești și tu un explorator ori aspiri la asta pentru că te-ai săturat de rutina de zi cu zi. 

– Dacă simți că fraza 2 este despre tine atunci înseamnă că ai reușit în viață făcând lucrurile așa cum se cuvine, cu spirit de răspundere. Oameni din jur se pot baza pe tine iar tu ști cum să duci un lucru la bun sfârșit. 

– Dacă te regăsești la punctul 3 atunci înseamnă ști ce vrei de la viață și poți să te concentrezi ușor când este cazul. Ești obișnuit să desfaci firul în patru pentru ca mai apoi, argumentând să ști cum să-ți impui punctul de vedere.

– Cine se regăsește la punctul 4 e capabil de multă empatie și dedicare în folosul celolralți.

Cum spuneam și la început : nu contează cine sunt eu sau tu ci cât de capabili suntem să relaționăm bine cu cei dragi nouă.  

Despre diplome și certificări prefer să vorbim doar dacă ne știm.